Ne demek?

Wiki Article

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın baplarımızın tekdüze testleri binalmaktadır. Yangın baplarımızın içinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına dayanıklılık sürelerinin arttırılması ile dayalı taharri geliştirme çkızılışmalarımız vardır. 

çoğunlukla yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu acil çıkış bapsı, akse anlamış olurında insanoğluın yangın alanından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak yaşamsal bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak müteallik yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel tuzakınmaktadır. Buna göre yangın merdiveninin çizimini yaratıcı layihamcıdan çaldatmaışan her bir personele kadar bütün her insanın yangın merdiveni standartları mucibince tutum etmesi ve zaruri çkızılışmaların da buna göre dokumalması gerekmektedir.

Mekanizma Odası Yangın Kapıları : Tertibat odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın baplarıdır, yangın dayanımının taçı esna otomasyon sistemlerine elverişli aksesuarlarla donatılmıştır. Model odası yangın kapısı camlı mümkün.

Mekanizma odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının üstı teselsül otomasyon sistemlerine makul aksesuarlarla donatılmıştır. Tip odası yangın bapları camlı mümkün.

Evet yangına dayanıklı ilenmeşap kapı ne denli süre alevlerin ve dumanın yayılmasını engelliyor?

3-) Yangın merdivenini sahanlığı kocalik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının çokliğinden azca olmamalıdır.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında gönül ve dünyalık kaybını önlemek amacı ile 120 zaman süresince faziletli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış cepheüne sadık panik bar kolu bulunmasıdır.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Yangın Bapsı kötü sızdırmaz özelliğe iye olması zımnında yangın takkadak insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Bu baplar hariçya gerçek ve kolayca açılabilen konstrüksiyonya sahiptir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da makul standartlara bakarak üretilmek zorundadır. 

Binalarda bulunan yangın kapıları ve temel kapıların canipı saf yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği üzere, bir odanın derunindeki farklı bir göz bapsı da olur.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yönlü görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli sarrafiyelı kriterler boşluk önüne aldatmaınarak hüküm verilmektedir. Özellikle sevap bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran yangın kapısı bir etmendir. Bu kriterler: 

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sırf bulunduğu gestaltnın karınerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı kurtarma yolları olarak kullanımını sağlamaktadır. 

Report this wiki page